Vaikuttajataidot, osa 4: Mediapeli haltuun!


Amandojen Vaikuttajataidot -luentosarjan neljäs ja viimeinen osa järjestettiin tiistaina 22.11. Pitäjänmäellä Xtravaganzan tiloissa.

Valoisien tilojen emäntä Outi Kareinen toivotti kaikki tervetulleeksi ja lyhyen esittelyn ja Goody Bagien tutkimisen jälkeen päästiin itse aiheeseen. Tuija Viitala Spokesman Oy:stä ammensi osallistujille konkreettisia neuvoja pitkän uransa kokemuksista. Kiehtova luento antoi paitsi toimittajiin tottumattomien myös ammatikseen mediaviestintää tekeville osallistujille uusia näkökulmia ja vinkkejä työskentelyyn median kanssa.

Illan aikana pohdittiin esimerkiksi sitä, miten journalistit kasaavat juttujaan, millaisia otsikoita ja uutisia mediat etsivät sekä miten oman uutisen voisi saada julkaistuksi. Paikalle saapuneet nuorkauppakamarilaiset pääkaupunkiseudun eri kamareista osallistuivat aktiivisesti keskusteluun ja kertoivat parhaita tarinoita oman uransa ajalta. Parasta antia luennolla olivatkin aiheesta syntyneet keskustelut.

Koulutuksen rento tunnelma ja vapaamuotoiset keskustelut onnistuivat luomaan hyviä keskusteluja myös kamaritoiminnan haasteista viestinnässä. Uutisoinnin negatiivisuus piilottaa helposti kamareissa tehtävät positiiviset tulokset. Tuijan mukaan naseva otsikko ja hyvä, lyhyt ja tiukan näkökulman omaava tiedote  ovat paras tapa lähestyä viestimiä. Laatu ei täysin kovaa määrää, sillä säännöllinen yhteydenpito toimittajiin poikii arvokkaita, pitkäaikaisia suhteita ja oman kamarin näkökulmasta vaatimaton asia saattaa sopivaan päivään ja väliin sattuessaan hyvinkin päästä läpi ja tulla julkaistuksi.

Tuija Viitala painotti mediaviestintätaitojen hallintaa paitsi liike-elämässä ja kamaritoiminnassa, myös henkilökohtaisessa kanssakäymisessä. Kaikkien olisi hyvä miettiä, miten mediaan pääsee, miten sitä hallitaan ja millaisen kuvan haluaisi antaa itsestään vaikkapa haastattelutilanteessa. Mediapeli haltuun -luennolla saatiin rautaisen ammattilaisen konkreettisia neuvoja myös tähän osa-alueeseen.

Luentosarjan viimeinen osa oli erinomainen päätös loistavalle Vaikuttajataidot -luentosarjalle. Satu Peltoniemi ja muu tiimi ansaitsevat suuren kiitoksen ja hatunnoston hienosta työstä luentosarjan aikaansaamiseksi. Alueelle avoin koulutus on ollut opettavainen, erilainen ja suuntaanäyttävä lisä vuoden koulutustarjontaan. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki!

Pari kuvaa tapahtumasta: