Timantit ovat ikuisia
28.4.2019

Timantit ovat ikuisia

NaistenOmaPorssiklubi_v2_posa.jpg

Naisten Oma Pörssiklubi Oy (NoP) perustettiin noin vuosi sitten marraskuussa vastaamaan naisten sijoitusbuumiin ja siihen liittyviin haasteisiin. Vuoden alussa Havis Amandan Nuorkauppakamari ja Naisten Oma Pörssiklubi solmivat yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on lisätä molempien verkostojen tunnettuutta. Lisäksi haluamme laajentaa naisten sijoitustoiminnan osaamista ja varallisuuden kasvua, ja sitä kautta omavaraisuutta ja elämänhallintaa. Edellä mainitut teemat ovat vahvasti esillä Amandojen vuoden 2019 toimintasuunnitelmassa ja mm. kevään KokoNainen Talk Show -tapahtumassa 24.4.2019.

Sain kunnian osallistua Naisten oman Pörssiklubin 12.3 järjestettyyn klubi-iltaan. Aluksi jännitti totisesti, sillä suurimmat sijoitukseni olivat tähän asti olleet alati mukanani kulkevat timantit vasemmassa nimettömässä, korvissa ja kaulalla. En omista osakkeita sen paremmin kuin sijoitusasuntojakaan. Kovana jännittäjänä olin myös epävarma valitsemani asukokonaisuuden suhteen, että olisinkohan pukeutunut riittävän tyylikkäästi. Jalkaani oli vielä pujahtanut valkoiset nahkalenkkarit, jotka tuntuivat tyylikkäältä idealta vielä lähtiessäni, mutta muuttuivat perin ahdistavaksi asukriisiksi matkalla kohti pörssiklubia. Jännitys ja kuumotus omasta ulkomuodosta tai sijoituksieni suuruudesta olivat kuitenkin aivan turhaa! Amandojen upea perustajajäsen Suvi Nurme oli minua Pörssiklubilla alaovella vastassa ja tunsin heti, ettei minun tarvitse jännittää, sillä olin sydämellisesti tervetullut ja arvokas vieras juuri sellaisena kuin olen.

Ihastelimme tovin rakennuksen upeaa ala-aulaa ja keskustelimme NoPin historiasta ja perustamiseen liittyvistä asioista. On todella upeaa olla näiden naisten lähellä, jotka tekevät asioita pioneereina Suomessa rikkoen niitä kuuluisia lasikattoja ja synnyttäen edelleen tarvittavaa keskustelua tasa-arvosta. Itse olen rakennusalalla työmaalla töissä, ja vaikka rakennusalalla on jo meitä naisia, voin todeta, että olemme edelleen reilussa vähemmistössä ja harvinaisia työmaan johtajina.

Tunnelma Pörssiklubilla oli rento ja välitön. Mukana oli minun lisäkseni myös muita tutustujia ja ensikertalaisia. Siirryimme ruokasaliin ja varsinainen Klubi-ilta alkoi tunnetusti Pia Bertlingin markkinavartilla. Markkinavarttia seurasi illan puhujavieras Tiina Fonsen- Lehtonen Kotijoukkueesta ja aiheena hänellä oli asuntosijoittaminen. Puhuja sai runsaasti kysymyksiä asuntosijoittamisesta ja asuntosijoittaminen vaikutti olevan suosittu aihe klubilaisten keskuudessa. Puhujan jälkeen seurasi maistuva kolmen ruokalajin illallinen. Syömisen alkaessa vilkas puheensorina täytti ruokasalin.

Minun pöytäseurueeseeni kuului meitä tutustujia, perustajajäseniä ja jäseniä. Tutustuminen alkoi kysymyksellä: kuka olet ja mikä on suhteesi sijoittamiseen? Oli aivan mahtavaa kuunnella ura- ja elämäntarinoita koko pöytäseurueelta. Rahasta puhuminen ei ollut hankalaa eikä oman vaurastumisen tärkeyttä häpeilty, on oikeastaan aika hassua, miten hyvinvoinnista ja taloudellisesta riippumattomuudesta edes tarvitsee tuntea häpeää tai piilotella sitä? Perin suomalaisen sanonnan "kell onni on, se onnen kätkeköön", voi huoletta unohtaa, sillä NoPin klubi-illoissa jaetaan omia onnistumisia ja neuvotaan muitakin onnistumaan.

Pöytäseurueeni NoPit lanseerasivat heitä yhdistävän asenteen ja ajattelutavan, jossa yhdistyi riippumattomuus ja valinnanvapaus, jota vauraus tuo tullessaan. Eikä pöydässä tietenkään vain rahasta puhuttu, sillä jutun juurta riitti niin Espoon omakotitaloalueen sadevesiviemäröinnistä kuin Itävallan alppikylistäkin. Kaikki mahtavat kertomukset oli höystetty huumorilla. Tosikkoja ei siis todellakaan tässä seurueessa ollut.

Illan virallisen osuuden päätti katsaus NoPin tuleviin tapahtumiin ja toimintoihin mm. tapahtumina Noppioppi, keväthumaus 16.4. ja yhdistyksen sisäisien ryhmien Hevinoppien sekä Golfnoppien toimintaan. NoPin toiminta pitää sisällään myös hyväntekeväisyyttä, mitä itse pidän erittäin tärkeänä. Lämminhenkisen tapahtuman lopuksi Jaana Villanen esitteli vielä huikeaa kirjaansa #nosta nainen päivässä. Kirjoja oli hypisteltävissä ja ostettavissa klubi-illassa.

Ilta sai minut ajattelemaan omaa suhtautumistani rahaan ja sijoittamiseen. Kyllähän minäkin siihen pystyisin, sillä ei se sijoitusasunnon hankkiminen ole minulle mikään mahdottomuus ja osakesijoittamisessa pääsee jo aika pienellä potilla alkuun. Ilta jätti mukavat muistot ja kontaktiverkoston aivan kuten nuorkauppakamaritoimintakin. Molemmat tukevat jäsentensä onnistumisia, kasvamista yksilönä ja yhteisönjäsenenä sekä osaamisen lisäämistä.

Kiitän Naisten Omaa Pörssiklubia ja Havis Amandan nuorkauppakamaria tästä huikeasta kokemuksesta sillä siinä on kaksi todellista timanttia ja timantithan ovat sekä ikuisia, että naisen parhaita ystäviä!

Rakkaudella;
Mari-Milla Aura
Havis Amandan Nuorkauppakamarin jäsen