Verkoston voimaa parhaimmillaan
11.6.2019

Verkoston voimaa parhaimmillaan

NOP_ryhmakuva (1).jpg

Sain kunnian olla kolmas Amanda, joka osallistui Naisten Oman Pörssiklubin (NOP) iltaan. Aiheena oli osakesijoittaminen ja ulkopuolisena puhujana Nasdaqin edustaja Erja Retzén. Sisältö tuli minulle kuin tilauksesta, sillä olen pidempään jo miettinyt osakesijoittamiseen paneutumista syemmin. Yhden illan kokemuksen perusteella NOP:ssa tuntuu yhdistyvän verkoston kaikki hyvät puolet.

Takaraivossani on ollut jo pitkään, että sijoittaminen pitäisi aloittaa järjestelmällisemmin. Pankissa uransa tehnyt isämme on iskostanut jo pienenä päähämme säästöjen merkityksen ja osakesijoittamisen mahdollisuudet. Siitä huolimatta aktiivinen sijoittaminen on jäänyt muun elämän jalkoihin. Siksi Naisten Oman Pörssiklubin ilta oli kuin suunniteltu minulle. Vaikka sijoittamisen ajatus on kylvetty minulle jo lapsuudessa, on indeksien, pörssin ja listautumisten maailma jäänyt itselleni kaukaiseksi. Koko palikka on tuntunut liian suurelta ottaa haltuun, joten olen tyytynyt pitkäkestoisiin osakesijoituksiin ja osinkojen kautta niistä hyötymiseen. NOP:n ilta antoi sysäystä siihen, että kokeilemaan voi lähteä pienelläkin, eikä kaikkea ole pakko osata heti.

Pikakatsaus markkinatilanteeseen

Meitä Amandoja emännöi Naisten Oman Pörssiklubin illoisssa oma senaattorimme Suvi Nurme. Ilta pääsi nopeasti vauhtiin, kun saavuimme Suvin kanssa Pörssitalon yläkertaan. Kaikki klubilaiset toivottivat uuden tulokkaan lämpimästi tervetulleeksi ja jo ennen esitysten alkua sain kuulla erilaisia näkemyksiä sijoittamisesta ja osakekursseista.

Illan yksi kohokohdista oli ehdottomasti Pia Bertlingin markkinavartti ohjelman alkupuolella. En voinut muuta kuin ihailla, miten huippuasiantuntija pystyi viidessätoista minuutissa kertomaan olennaiset asiat markkintilanteesta niin kansantajuisesti, että jopa minä pysyin kärryillä. Indeksit ja suhdanne-ennusteet alkoivat hieman aueta minulle, kun Bertling kävi läpi tämän hetkistä tilannetta.

Kuukausitapahtuman pääpuhujana oli tällä kertaa Nasdaqin edustaja Erja Retzén. Hän kertoi Nasdaqin toiminnasta, pörssikaupasta käytännössä sekä Nasdaqin ajatuksista Suomen uudelle hallitukselle. Esitys herätti keskustelua ja kysymyksiä. Klubilaiset myös kyseenalaistivat joitain Nasdaqin ajamista asioista, mikä toi hyvin esiin eri toimijoiden näkemyksiä poliittisiin päätöksiin.

Huikeaa illallisseuraa

Verkoston vahvuus näyttäytyi minulle puheenvuoroissa ja niistä heränneissä keskusteluissa, mutta ennen kaikkea myös pöytäseurueessamme. Pöydässämme istui eri ikäisiä, eri aloilta ja taustoilta olevia naisia. Yhdistävä tekijä oli tietenkin sijoittaminen ja taloudellisen turvan rakentaminen, mutta tavat olivat hyvinkin erilaisia. Osa naisista oli keskittynyt asuntosijoittamiseen ja osa kokeili monia erilaisia sijoitusmuotoja.

Ilta ei missään nimessä ollut tylsä, vaikka suhteellisen tiukasta asiasta puhuttiinkin. Siitä piti huolen meidän pöydän huikea seurue ja NOP:n lämminhenkinen tunnelma. Illallisen lomassa keskustelut vaihtelivat hauskoista matkatarinoista yritystoiminnan pyörittämisestä erilaisiin verkostoihin ja sijoituskokemuksiin.

Ennakkoajatukseni oli, että kaikki NOP:n jäsenet ovat kokeneita sijoittajia, jotka tuntevat kaikki osakesijoittamisen salat. Oli mukava kuulla, että osa oli vasta aloittelemassa osakesijoittamista ja osa taas selkeästi sanoi löytäneensä sijoitusmuotonsa muualta. Ehkä en siis sittenkään ole vielä myöhässä.

Illasta ideoita ja intoa mukaan

Ilta oli minulle täynnä uusia oppeja, mutta myös mahtava pöytäseurueemme teki tapahtumasta huikean. Tarinoita ja kokemuksia olisi voinut jäädä kuuntelemaan vaikka koko yöksi. Muutaman tunnin aikana pääsin kokemaan Naisten Oman Pörssiklubin upeaa tunnelmaa ja näkemään, miten klubi on ennen kaikkea loistava verkosto. NOP on täynnä naisia erilaisista taustoista ja kaikilla on erilaista elämänkokemusta ja kontakteja. Mitä kaikkea NOP:n jäseniltä voisikaan oppia, jos jo yhden illan keskusteluiden jälkeen oma pääni oli ideoita ja intoa täynnä.

Kiitos Naisten Oma Pörssiklubi, sen mahtavat jäsenet ja tietenkin Amandat tästä upeasta kokemuksesta.